Loading...

Η συμμετοχή του πολίτη και οι πρακτικές της Δημοκρατίας

 

Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2016

 

 Η συμμετοχή του πολίτη και οι πρακτικές της Δημοκρατίας

Civic Engagement and the Practices of Democracy

 

Ημερίδα του Dukakis Center του ACT σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016,  The Met Hotel, 14:00-19:00

 

Ημερίδα με θέμα «Η συμμετοχή του πολίτη και οι πρακτικές της Δημοκρατίας» διοργανώνει στις 18 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service του American College of ThessalonikiACT σε συνεργασία με τη Μονάδα Έρευνας Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ερευνών  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει μία σειρά συνεδριάσεων – στρογγυλών τραπεζιών με τη συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και έμπειρων  επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συζητήσουν για τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, τις  συμπεριφορές του εκλογικού σώματος, και τις προσπάθειες που γίνονται για να εμπλακούν περισσότεροι πολίτες, ιδιαίτερα νέοι, στις συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Κεντρικός ομιλητής είναι ο πολιτικός επιστήμων Gerry Stoker, Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Southampton (Μ. Βρετανία) και της  Canberra (Αυστραλία). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της πανελλήνιας έρευνας που διενέργησε, με παραγγελία του Dukakis Center, η Μονάδα Έρευνας Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τα μεγάλα ποσοστά της αποχής που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές εκλογές.

Η ημερίδα θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

 

2ο Φεστιβάλ Πολιτικής και Αστικής Κουλτούρας

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αστικής και Πολιτικής Κουλτούρας που διοργανώνει το Dukakis Center από τις 11 έως τις 20 Απριλίου 2016. Στις δραστηριότητες του φετινού Φεστιβάλ συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων:

  • Masterclass στην τεχνική κινουμένων σχεδίων stop-motion animation, σκοπός του οποίου θα είναι οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν animated καμπάνιες μικρού μήκους διεκδικώντας την ψήφο του κοινού.
  • Masterclass δημοσιογραφίας και blogging από τον Nelson Graves, ανταποκριτή του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Reuters για 24 χρόνια  και διδάσκοντα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων.   
  • Workshop από τη Lansie Sylvia, Director of Engagement της βραβευμένης εταιρίας Here^27s My Chance (ΗΠΑ) με θέμα την επικοινωνία για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, τις κοινοτικές συνεργασίες και τη στρατηγική εμπλοκής/συμμετοχής του κοινού
  • Focus groups με θέμα τους απέχοντες από την εκλογική διαδικασία
  • workshops σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την έμμεση Δημοκρατία
  • Διαγωνισμό γκράφιτι

Για περισσότερες πληροφορίες Dukakis-center.act.edu, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Το Dukakis Center διοργάνωσε το πρώτο Φεστιβάλ Πολιτικής και Αστικής Κουλτούρας την άνοιξη του 2014. Ενδεικτικές δραστηριότητες ήταν: ο ανοιχτός διάλογος με θέμα «Η πολιτική στην καφετέρια» σχετικά με τις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο του 2014 με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και bloggers, masterclass φωτογραφίας με τη φωτογράφο Χρύσα Νικολέρη, έκθεση φωτογραφίας φοιτητών στο παράρτημα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στον ΟΛΘ με θέμα τις προεκλογικές καμπάνιες υποψηφίων, το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Δουκάκη για το «Μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον Κόσμο».

 
 Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα
 
 

Share